Skip to content

Koulutukset

Miksi verkkoesiintymistä kannattaa harjoitella?
Elämme aikaa, jossa tapaamiset ja kontaktien ylläpitäminen vain lisääntyy verkossa. Oman viestin vieminen perille toivotulla tavalla vaatii uusia työkaluja verkossa esiintyessä. Verkkoesiintymisen koulutus antaa vinkkejä ja  valmiuksia tapaamiseen ruudun kautta.

Esiintymisjännitys verkossa esiintyessä
Verkkoesiintyminen voi olla tilanne, jossa esiintymisjännitys on läsnä siitäkin huolimatta, vaikkei elävää yleisöä paikan päällä olekaan. Esiintymisjännitys kuuluu elämään ja sen kanssa voi oppia toimimaan. Verkkoesiintymisen koulutus auttaa myös näihin asioihin ja tuo taitoja läsnäoloon kameran kanssa.

Kenelle verkkoesiintymisen koulutus sopii?
Verkkoesiintymisen koulutus antaa vinkit asiakaspalveluun, verkkoseminaarien pitämiseen ja vaikkapa myyntityöhän etätapaamisissa. Puhujat, myyjät ja kaikenlaiset palvelutyötä verkon kautta tekevät hyötyvät verkkoesiintymisen harjoittelusta. Verkkoesiintymisen koulutus tuo varmuutta myös niille, joille esiintymisjännitys on ongelma.

Mitä koulutuksessa tehdään?
Verkkoesiintymisen koulutus huomioi koulutettavan tarpeen ja ympäristön, johon taitojen kehittämistä kaivataan. Koulutuksessa harjoitellaan hyvän esiintyjän taitoja, tuotetaan terveellistä puheääntä ja otetaan käyttöön kameraesiintymiseen liittyvät asiat. Tavoitteena on luonnolliset vuorovaikutustaidot verkon yli. Verkkoesiintymisen koulutus tuo varmuutta myös niille, joille esiintymisjännitys on ongelma.
Laulutunnit Helsinki
Laulutunnit tarjoavat mahdollisuuden tekniikkasi kehittämiseen, ilmaisuvoimaiseen tulkintaan tai vaikka performanssisi harjoitteluun. Voit tulla myös laulamaan rentoutuaksesi tai kehittääksesi juuri niitä äänenkäytön taitoja, joita sinä haluat. Laulutunneilla saat laulaa juuri sitä, mitä itse haluat laulaa! Tarjolla on myös ja workshoppeja laulamiseen.

Kenelle laulutunnit sopii?
Laulutunnit ovat kaikille sopiva harrastus, jos laulaminen kiinnostaa. Laulamisen voi aloittaa milloin tahansa, joten laulutunnit ovat sopiva tapa käynnistää laulamisen harjoittelu. Laulutunnit ovat myös hyvä tapa pitää laulamisen tekniikka kunnossa. Mikäli koet ongelmia lauluäänen käytössä, tarjoaa laulutunnit työkaluja tekniikan kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Tällöin ääni ei rasitu ja äänihuulet toimivat halutulla tavalla. Laulutunnit on oivallinen paikka nauttia laulamisen ilosta niin ammattilaulajille kuin harrastajillekin. Jos haluat oppia, millainen on juuri sinulle sopiva äänenavaus, siihenkin laulutunnit tarjoaa mahdollisuuden.

Oman äänen löytäminen
Koska meillä kaikilla on äänihuulet ja ne on tarkoitettu äänen tuottamiseen vaikkapa laulamalla, tarjoaa laulutunnit tilaisuuden löytää juuri se oma ääni, jolla laulaa. Mikäli haluat laulaa kuin Ed Sheeran tai Whitney Houston, voidaan tätäkin kokeilla ja laulutunnit mahdollistaa analysoinnin siitä, miten tällaisiin tavoitteisiin on mahdollista päästä.

Mitä laulutunneilla tehdään?
Laulutunnit tarjoaa turvallisen paikan laulaa ja harjoitella niitä asioita, joita halutaan laulutekniikan tasolla kehittää. Liikkeelle lähdetään laulajan omista toiveista ja tarpeista. Miten lauletaan korkealta, millä tavoin saadaan lisää volyymia ääneen, miten ilmaisuun tuodaan lisää dynamiikkaa? Lähtökohta on terveellisessä äänenkäytössä ja siinä, etteivät äänihuulet rasitu eikä ääni käheydy. Äänenavaus voi olla hyvä keino oppia turvallista äänenkäyttöä ja laulutunnit mahdollistaa löytää sopivat työkalut laulajan tarpeisiin. Laulutunnit on paikka, jossa kuunnellaan laulajan toiveita laulutekniikan hallintaan.
"Sain Mikan laulutunneilla konkreettisia keinoja laulamiseen. En ollut koskaan aiemmin päässyt niin korkeisiin nuotteihin laulaen - nyt sain niihin apua. Laulutunneilla tuli myös sellainen turvallinen olo, että virheitä ei ole. Jos milloin vaan tulee laulettavaa työssä tai ihan muutenkin vaan, tulen varmasti Mikan tunneille."
Pia Andersson
Näyttelijä
”Mikan tunneilla koin tulevani kuulluksi - en vain laulajana - vaan mielen ja kehon kokonaisuutena, josta syntyvä ääni on ainutlaatuinen ja täynnä mahdollisuuksia. Ymmärsin, miten äänestä voidaan ”ottaa kaikki irti”, kun se tehdään oikeaoppisesti ja hyvällä fiiliksellä. Suosittelen ehdottomasti!”
Lotta Lené
Laulaja
Löysin Mikan tuttavani suosituksen kautta. Mika on aivan mahtava tyyppi ja ihanan kannustava. Hänen pitämä laulutunti on aina viikon kohokohta, jonka jälkeen olen todella voimaantunut ja itsevarmempi laulajana. Uskallan heittäytyä tunneilla täysillä mukaan, koska Mikan kanssa on niin luonteva ja helppo olla. Voin suositella lämpimästi!
Henna Uoti
Artisti
Kuorolaulusta saatu into toi kipinän kehittyä lisää Mikan opetuksessa. Nyt äänialani on laajentunut ja osaan käyttää lauluääntäni sekä volyymiani monipuolisesti. Mikalla on erinomainen läsnäolo, kyky opettaa helposti ymmärrettävästi sekä innostamalla nostaa energiataso väsyneenäkin päivänä.
Johanna
Intohimoinen laulun harrastaja ja karaoke-intoilija
Tutustuin CVT:hen ja koska se tuntui hyvältä metodilta tuottaa ääntä, päädyin ystäväni kannustamana Mikan luo, hyvä valinta! Mikalla on into ja halu löytää juuri sille ihmiselle oikea laulutreenaustapa ja ehkä vielä tärkeämpänä, henkilökohtainen nautinto laulamisesta. Mikan tuella löysin aivan uusia korkeita säveliä ja vieläpä rohkeuden tuottaa niitä muuallakin kuin suihkussa. Ja jokainen laulutunti on menoa ja meininkiä koko ajan uudenlaisia tapoja tuottaa ja luottaa omaan ääneen.
Laura Elo
Työyhteisövalmentaja, yrittäjä